Veroniek Pieper - Ruitercoach
Passie, No-nonsense, Resultaat.

Paarden aan- en verkoopbegeleiding

Aankoopbegeleiding paard

Wat is het "perfecte" paard en hoe vind ik die? Uitstappend in het zonnetje in de buitenbak voelde ik niet alleen de warme zon maar ook een warme jas van geluksgevoel over mij heen. Ik had ontzettend fijn gereden en bedacht mij hoe dankbaar ik moet zijn met mijn paard. Vroeger was een eigen paard alleen maar een droom. Ik vond mensen die Z reden vergelijkbaar met Anky. Nu kan ik iedere dag genieten van mijn eigen paard en zijn we aan het trainen voor het ZZ-licht. Ik bedacht mij dat Erena eigenlijk het perfecte paard voor mij is. Perfect? "Maar je loopt toch wel eens te zeuren dat ze sterk kan zijn Veroniek? Of dat je er na de winter niet op durfde te stappen in de buitenbak omdat ze zich als een jonge hengst gedroeg toen je de hele winter alleen maar binnen had gereden? Of dat je met haar nog steeds geen fatsoenlijke keertwending kan rijden terwijl dat met andere paarden wel lukt? Hoe zit dat dan?" En toen bedacht ik mij, dat ik waarschijnlijk niet gelukkiger zou zijn als ik alle wedstrijden won en elke wedstrijd 70%+ zou rijden en ik daar maar 2x per week voor hoefde te trainen. Daar zou je dan ook aan wennen en dat zou dan ook "gewoon" worden. En wat zou ik er van leren? Vrij weinig. Erena is perfect voor mij omdat ze mij leert om hulp te vragen als het zelf niet lukt, ze leert mij dat je resultaten haalt door hard te werken en ze trekt mij uit mijn comfortzone. Perfecte paarden bestaan niet, ieder paard heeft wel iets wat niet optimaal is. Echter bestaan er wel perfecte paarden voor bepaalde ruiters. Ik ben blij dat DDH Stables mij gematcht heeft aan het voor mij perfecte paard. Ik ben blij dat ik de afgelopen 2 jaar door Erena zoveel meer heb geleerd. Ook door Erena - en juist omdat het niet altijd perfect ging - ben ik mij gaan verdiepen in ruiterfitness & mental coaching. Dit paard heeft mij dus stiekem ook geholpen in het opstarten van dit bedrijf. 

Veel klanten en mensen om mij heen zijn allemaal opzoek naar het "perfecte paard". Liefst gitzwart, ruin, 166, topbraaf, Z-geklasseerd, klinisch en röntgenologisch gekeurd zonder bemerkingen en dan het liefst nog voor onder de 10.000 euro. Helaas, die ga je niet vinden. Echter, lees nogmaals bovenstaande alinea en pak er een a4tje bij. Schrijf eens op wat sowieso "must haves" voor jou zijn in een paard (bijvoorbeeld klinisch goedgekeurd) en wat "nice to haves" voor jou zijn in een paard (bijvoorbeeld al gewend op bosrit). Er zijn veel dingen die je samen met je paard en met de juiste hulp kunt leren. Ook zou ik adviseren om, als je opzoek bent naar een paard, gebruik te maken van aankoopbegeleiding. Ik zie dat mensen vaak uit emotie handelen bij het kopen van een paard (ja maar hij is zo knap en past binnen het budget) of dat ze gewoonweg niet weten wat het beste bij hen past. Daarom maak ik altijd een brede inventarisatie van de ruiter voordat ik paarden ga zoeken voor een klant om niet het "perfecte" paard te vinden maar het "perfecte" paard voor de klant. Door mijn grote netwerk kan ik vaak ook al paarden bezichtigen voordat deze officieel geadverteerd staan. Dit geeft vaak wat meer rust waardoor de koper niet gelijk na 1 keer rijden hoeft te beslissen of hij of zij het paard wilt, omdat er nog meer potentiële kopers al een afspraak hebben. Wil je meer weten over mijn aankoopbegeleiding? Stuur mij dan gerust een berichtje.  

Ik wil graag aankoopbegeleiding.


Verkoopbegeleiding paard

Je hebt het besluit genomen. Je gaat jouw paard verkopen. Maar hoe pak je dat nou goed aan?  
Vaak zie je op marktplaats of sporthorses halve advertenties; advertenties met maar 3 zinnen tekst en geen video. Deze verkopers zullen veel potentiële kopers verliezen omdat kopers het vervelend vinden om weer een mail te moeten sturen met een vraag naar de vraagprijs of voor een filmpje. Ze willen graag direct alle informatie om te kijken of het paard aan al hun wensen voldoet. Een goede duidelijke verkoopadvertentie bevat dan ook zoveel mogelijk informatie zoals:

  • Afstamming
  • Leeftijd
  • Geslacht
  • Ras
  • Stokmaat
  • Trainingsniveau
  • Wedstrijdklassering
  • Omschrijving karakter paard en beschrijving wat het paard verder kent, zoals bosritten en trailer etc.
  • Keuringsrapporten paard (indien beschikbaar)
  • Vraagprijs/prijscategorie

Hiernaast zijn professionele foto's en video's een echte must! Dit is het visitekaartje! Hiervoor werk ik zelf graag samen met Estelle Roelofs. Ook maak ik altijd een omschrijving bij wat voor ruiter het paard het best zal passen.  

Een goede, duidelijke en volledige verkoopadvertentie met kwalitatief goed beeldmateriaal levert niet alleen meer potentiële klanten op, maar bespaart de verkopende partij ook veel tijd. Het kost veel tijd om alle mailtjes en appjes te beantwoorden van mensen die uiteindelijk toch naar een paard voor een ander budget of met andere kenmerken op zoek zijn.  

Ik zet graag mijn passie voor paarden in in combinatie met mijn ervaring als Salesmanager om de juiste koper voor jouw paard te vinden. Verkoopbemiddeling voor jouw paard bespaart jou tijd en stress. Het betaalt zich terug doordat de professionele advertentie klanten met een goed budget aantrekt. 

Ik wil graag verkoopbegeleiding
 
 
 
 
Bellen
Instagram